Brandsikkerhed er en vigtig del af byggepladsens infrastruktur
Byggepladser er komplekse miljøer med mange forskellige risikofaktorer og hensyn, der skal gå op i en højere enhed. På byggepladsen er permanente og midlertidige bygninger ofte placeret tæt sammen.
Det gælder særligt pladserne i de store byer. Derfor er det afgørende, at alle aspekter og elementer på pladsen, herunder mandskabsmoduler og -faciliteter, er designet til at forhindre og begrænse menneskelige og materielle skader i tilfælde af brand.
Undgå at mandskabsmoduler bliver brandfælder
Traditionelle mandskabs- og kontormoduler er overvejende opbygget af materialer som profilbrædder og krydsfinér, der tillader ild at sprede sig med høj hast i tilfælde af brand. Det kan selvsagt være fatalt - såvel menneskeligt som materielt og økonomisk.
Vælger man derimod mandskabs- og kontormoduler, som er bygget i henhold til BR18 kapitel 5 for faste kontorarbejdspladser, bilag 3, øges brandsikkerheden markant.
Styrk brandsikkerheden med mandskabsmoduler, der overholder BR18
I Conrum lægger vi vægt på, at frokost- og omklædningsmoduler bør have samme brandsikkerhed som kontormoduler på arbejdspladsen. Vores Optimum 2.0 serie er moduler, som netop overholder BR18 og dermed de brandmæssig krav i bygningsreglementet.
Konkret vil det sige at:
- Hvert rum og gang i et Optimum 2.0 modul udgør en selvstændig brandcelle, som omgives af EI60/REI60 vægge og EI230 døre. En brandcelle er ét eller flere rum, hvorfra branden ikke spredes til andre brandceller i den tid, der kræves til evakuering og til beredskabets redning af personer i tilstødende brandceller.
- Vandret brandsektions adskillelse i modulets tage forhindrer og forsinker ild i at sprede sig vertikalt mellem moduler i fleretageopstillinger.
- Forsyningskanaler bag facader og mellemskørt i etageadskillelse med brandkams isolering øger brandsikkerheden samt æstetikken i opstillingen.
- Udendørs reposer og trapper er kritiske flugtveje, og er derfor udført i stål og i henhold til BS60.
- Facader er kategoriseret i klasse 1 hvilket, foruden at øge brandsikkerheden, gør det lovmæssigt muligt at placere dem tættere på andre bygninger sammenlignet med klasse 2 facader.
- Flugtvejsbredde på 130 cm sikrer hurtigere og mere effektiv evakuering i forhold til standardbredden på 90 cm i ældre moduler.
Overholder I loven?
Foruden de åbenlyse brandsikkerhedsmæssige fordele og trygheden i at vælge moduler, som overholder BR18, så kan der faktisk også være et ofte overset lovkrav, som er vigtigt at tage højde for.
Mandskabsmoduler, der fungerer som kontorarbejdsplads i mere end 6 uger, kategoriseres nemlig som permanente arbejdspladser, og skal derfor lovmæssigt også overholde reglerne herfor i henhold til AT vejledninger og BR18.
Det kommer bag på mange, og det er derfor værd at sikre sig, at de anvendte moduler lever op til reglerne for at undgå risici og utilsigtede lovovertrædelser.
Aarsleff har valgt sikkerhed og komfort
Hos Aarsleff er valget faldet på Conrums Optimum 2.0 moduler.
Ønsker I også at øge brandsikkerheden på byggepladsen?
Så kontakt Kim Vennize Bækgaard og hør mere om jeres muligheder.